Synes du også det er svært at følge det gode råd "Sig det højt"?

“Sig det højt” er det første og det bedste råd, jeg giver nye bestyrelsesspirer, fordi det er så banalt:

Ligner du ikke de de gængse kandidater, skal du være super tydelig og melde dig i koret for overhovedet at blive set som en del af den pool, man kan fiske de nye bestyrelsesmedlemmer fra.

Men hvad nu hvis det ikke er så nemt at sige det højt? Så læser du med her. Der er nemlig mange måder at gøre det på.

Sig det højt

Der er den meget eksplicitte, som fx er opslaget på LinkedIn. Her deler jeg Annes historie, fordi hendes opslag på LinkedIn var den direkte vej til den første bestyrelsespost. Og den erfaring er der flere, der har gjort sig.

Men jeg kender også alle indvendingerne, for der er en utroligt stor blufærdighed omkring at lave lige præcis det opslag. Måske er man ikke vant til at kommunikere aktivt på LinkedIn, måske synes man det er sårbart at stille sig frem på den måde, og måske er man nervøs for reaktionerne.

Men lad mig lige afmystificere det med reaktionerne. Alle, jeg kender, har skullet tage mod til sig for at lave det opslag. Men alle er også blevet positivt overrasket over de mange positive tilkendegivelser og reaktioner lige præcis det opslag har affødt.

Se fx en række opslag her, tæl antallet af reaktioner, læs kommentarerne og lad dig inspirere. Det er da dejlig læsning:

Huskede du at tjekke antallet af reaktioner og at læse kommentarerne? Så håber jeg i hvert fald at du fik oplevelsen af, at der venter et hav af gode oplevelser og opbakning på den anden side af Det Store Opslag™️. Det er dejlig læsning.

Del, kommenter og like

Der er flere måder at melde sig i koret på, og en af de mere subtile, som også finder sted på LinkedIn, er den, hvor du begynder at like, kommentere på og følge alle mulige former for bestyrelsesrelevant indhold. Her har jeg samlet en oversigt over steder, jeg selv holder mig opdateret på LinkedIn.

Hvis du også følger med dér - og andre steder med bestyrelsesfagligt og -relevant indhold - kan du begynde at like og kommentere på det indhold. Så sender du nemlig også et signal om, at du er trådt ind på bestyrelsesscenen. Mere subtilt, knap så eksplicit og mere trygt. Og måske den trædesten, der fører til, at du en dag får lyst til selv at lave det dersens opslag, du ved nok.

Den direkte henvendelse

Der er også en verden uden for LinkedIn, og her er der også flere ting, du kan gøre. De falder også allesammen inden for kategorien “Sig det højt”.

Pernille Sandberg Beck, som er founder af Goodtalks, har haft succes med mere direkte henvendelser. Her deler Pernille, hvordan hun bød ind på en bestyrelsespost for Samsø Strandhotel og her hvordan hun pitchede sig selv til Champagneskassens ejere.

Lad dig bare inspirere og hæft dig gerne ved alle reaktionerne og alle kommentarerne på selve opslagene. Det er virkelig overstrømmende med den opbakning, der følger i kølvandet på en sådan annoncering. For både Pernille og alle de andre rødder.

Snak med Jens

En anden variant af “Sig det højt” kan finde sted på LinkedIn, men den finder også anvendelse uden for LinkedIn. Ude i den såkaldt virkelige verden. Det er nemlig her, du går i dialog med Jens.

“Jens” er mit navn for dem, der bemander bestyrelserne, og dem der bestemmer og påvirker, hvem der skal ind. Min bog hedder “Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt”, fordi du ikke behøver ligne alle de andre for at komme i betragtning til en bestyrelsespost.

Men derfor kan du godt være smart og gå i dialog med nogle af alle de Jens’er, der repræsenterer endnu en vej ind i bestyrelseslokalet.

Det kan være du kender en virksomhedsejer, en ejerleder, en adm.dir. eller en bestyrelsesformand. Snak med dem. Spørg nysgerrigt og interesseret ind til, hvordan de selv arbejder i bestyrelsen, hvad der er vigtigt for dem, og hvad de gerne vil bidrage med til de virksomheder, de arbejder for. Spørg og vær nysgerrig. Det er også en måde at vise interesse på. Og det er en måde, der virker.

“Jens” kan også være en revisor eller en advokat, du kender. Eller en erhvervsrådgiver i banken. Det er nemlig ofte dem, der fungerer som trusted advisors for de ejerledere, som måske / måske ikke har en værdiskabende bestyrelse. Og det er ofte dem, ejerlederne lytter til eller konfererer med, hvis de gerne vil lave noget om i deres virksomhed eller bestyrelse.

Så at snakke med Jens er endnu en måde at melde sig på banen på.

Rigtig god fornøjelse!

Alt godt til dig uagtet hvilken vej, du vælger. Jeg er sikker på at der også ligger både en og flere bestyrelsesposter og venter på dig derude. Du skal bare vælge din vej og begynde at gå, også skal du være nysgerrig og opsøgende på de ting, du møder på vejen. Pludselig ender vejen i et bestyrelseslokale.

Vi ses i Bestyrelsesland - og det vil jeg glæde mig til :)

Her skriver jeg også om vejen til bestyrelseslokalet