Simon Vevest Lindblad-Madsen overvandt sit indre imposter syndrom og bød aktivt ind, da han landede sin første bestyrelsespost

“Opstart af et Young Advisory Board i Grindsted”

Sådan lød en emnelinje i min indbakke tilbage i januar 2022. Mailen kom fra Simon Vevest Lindblad-Madsen, som er kommunikationschef i GEV, som er et forsyningsselskab, der forsyner de lokale borgere med el, vand og varme.

Simon var på udkig efter sparring, fordi bestyrelsen i GEV havde besluttet, at der skulle etableres et Young Advisory Board til at supportere bestyrelsen og levere nye perspektiver til de strategiske diskussioner. 

Jeg var - needless to say - fyr og flamme, for det rammer jo lige ned i én af mine kæpheste: At vi skal ha’ de unge bragt i spil i vores bestyrelser. Det kan du høre meget mere om her (hvor jeg også deler mange andre eksempler på virksomheder, der forstår at bringe de unge i spil).

Men det er ikke det, det skal handle om her. For Simon viste sig også at være en særdeles kompetent kommunikationschef, som ydermere selv udmærkede sig at være “en af de unge”. I Bestyrelsesland er det nemlig at regne for “ungt”, hvis man er under 40 år.

Derfor var jeg også helt på toppen, da Simon en dag kunne fortælle, at han nu selv havde landet sin første (betalte) bestyrelsespost.

Heldigvis var han med på at dele sin historie, og jeg er vild med, at han også tør sætte ord på sine egne usikkerheder. Dem kender jeg nemlig både fra mig selv og alle andre, som tager tilløb til at byde ind i Bestyrelsesland. Måske du også kender en snert af den samme usikkerhed? Så læs med her og mærk dine skuldre sænke sig. Der er også brug for dig derude.

Hvad laver du i dit daglige arbejde?

Til dagligt arbejder jeg for GEV, hvor jeg er kommunikationschef. GEV er Grindsteds lokale multiforsyningsselskab og leverer dagligt vand, varme og el til mere end 6.900 hjem. Derudover har virksomheden en del kommercielle aktiviteter, så arbejdet er både alsidigt og spændende. Desuden har jeg ca. 10% af mit arbejde, som er at være PA for GEVs direktør, hvori der blandt andet også er nogle kontaktflader til bestyrelsen og bestyrelsesarbejdet generelt.

Hvorfor valgte du at gå ind i bestyrelsesarbejdet?

Jeg synes det er svært at forklare helt, hvad der er drivkraften, men jeg har en ven, der en dag gjorde det mere tydeligt for mig. “Det er okay at indrømme over for andre, at man søger indflydelsen.” Og det er nok sådan jeg har det. Jeg trives med at få lov at være med til at sætte retning.

At få indflydelsen er en forudsætning for at være med til at skabe forandring, udvikle og gøre en forskel, og det er i sidste ende, hvad der driver mig fremad i mit arbejde og som bestyrelsesmedlem. Som bestyrelsesmedlem hos TV Syd handler det om at være med til at sikre, at ca. 900.000 syd- og sønderjyder har et regionalt mediehus, der skaber gode historier med stærke hovedpersoner. Historier der er med til at inspirere, og som på den måde gør en forskel for andre.

Før TV Syd, som jeg lige er startet på, har jeg haft tanken flere andre steder, men timingen har ikke været der tidligere. Heldigvis har jeg støtten i min familie til, at jeg kan gå efter den mulighed, det har været hos TV Syd.

Havde du nogle forbehold eller fordomme om bestyrelsesarbejdet, der holdt dig tilbage?

Timing har været en stopklods og et forbehold. Med 4 børn, kone og alt det andet i livet der fylder, så har jeg skullet finde mine egne ben at stå på. Derudover har jeg været i tvivl om, hvad jeg dog kunne bidrage med. Jeg er ikke ekspert i økonomi, og jeg har nok forestillet mig, at den del fyldte rigtig meget. Rapporteringsdelen er nødvendig i bestyrelsesarbejdet, men den er også bagudskuende og og dermed lidt modsatrettet ift. udvikling og fremdrift.

Derfor har jeg uden tvivl haft impostor-syndromet tæt på: “Jeg er for ung”, “Jeg har ikke de rette kompetencer” og “De andre er SÅ dygtige”.

Hvordan fik du din allerførste bestyrelsespost?

Jeg tjekkede ind på LinkedIn en dag i foråret 2022. Her så jeg, at Laura havde linket til TV Syds opslag, hvor de skulle have tre nye bestyrelsesmedlemmer ind. Gennem et stykke tid havde jeg overvejet at stille op til mine børns skolebestyrelse i 2023, og dér var min interesse ligesom vakt. TV Syd søgte en kommunikations-type som en del af de i alt 3 medlemmer, de var på udkig efter. Jeg tror, jeg likede opslaget eller kommenterede, at det lød spændende.

Da jeg samtidig gennem mit arbejde i GEV var i gang med at etablere et Young Advisory Board, havde jeg haft et par samtaler med Laura Vilsbæk om at hun skulle ind over det arbejde, så vi havde en forbindelse på LinkedIn. Og samme dag, som jeg kommenterede opslaget fra TV Syd, kommenterede Laura noget i stil med “Jeg kigger på dig, Simon”. Hvilket på et øjeblik fjernede mine forbehold og imposter syndromet nok til, at jeg søgte stillingen i bestyrelsen. 

Derefter var det et spørgsmål om at vente. Der var frist for ansøgninger i august måned 2022, og man ville først høre noget i sensommeren 2022, så det røg sådan lidt ud af hovedet for en tid. Men pludselig en dag blev jeg indkaldt til en rekrutteringssamtale af Jan Holm, som var recruiter på opgaven. 

Forud for samtalen var jeg virkelig blevet opsat på, at det skulle have et seriøst forsøg. Jeg bookede derfor også Laura til en sparringssession, hvor hun med gode spørgsmål fik mig til at italesætte styrker og muligheder i det arbejde, jeg var på vej ind i hos TV Syd. Det gjorde mig sikker på, at jeg var ret godt forberedt til samtalen.

Samtalen forløb godt, og jeg mødte nogle enormt behagelige mennesker i TV Syd. Derefter var det blot at vente på, hvorvidt jeg ville gå videre som en af de 6, der skulle indstilles til den endelige beslutning. Heldigvis gik det godt hele vejen, og i slutningen af november fik jeg så endelig besked om, at jeg var blevet valgt, og så startede jeg i januar 2023, så det hele er stadig meget meget nyt.

Hvad kan du bidrage med i bestyrelseslokalet? Og hvordan skaber det værdi for virksomheden?

Først og fremmest mener jeg, at jeg kan og bør bidrage med mine kompetencer inden for kommunikationens discipliner; Strategi og branding især. Derudover har jeg en vis erfaring med at sidde på den anden side af bestyrelsen i kraft af min lederrolle i GEV, hvor jeg sidder i chefteamet. Så jeg forstår begge sider af bordet i virkeligheden. 

Derudover er min rolle som kommunikationschef samtidig så tæt knyttet til alle lag i kommunikationsarbejdet, fordi jeg både skal være praksisnær og udstikke retningen for kommunikationen. Jeg tror, det stiller mig i stand til at bringe nye nuancer ind i bestyrelsesarbejdet.

Og så vil jeg håbe, at jeg kan bringe mig selv med ind som det menneske jeg er, med de evner og den menneskelighed jeg har. Ordentlighed og grundighed og min lyst til at være med til at skabe retning og udvikling. Både i kommunikationen, i omgangen med organisationen TV Syd og i respekten omkring, hvad vores rolle i bestyrelsen er, og hvad vi kan gøre for at sikre, at ledelsen har nogle trygge og gode rammer at videreføre virksomheden i.

Jeg ved ikke om jeg kan sige, at jeg er ung længere, men jeg er blandt de yngre i hvert fald, og det er også noget jeg vil forsøge at bringe med ind - det perspektiv jeg kommer med som en mand i slut-30’erne.

Hvad er det allerbedste ved at arbejde i en bestyrelse?

Det er stadig meget nyt, men det er helt klart spændende at få en anden rolle og at mærke, hvordan min egen hverdag kan spille ind andre steder, uden at jeg er ansat der. Jeg er overbevist om, at det bedste fremadrettet vil være at få lov at bidrage til en velfungerende bestyrelse og virksomhed med de ting jeg nu bringer til bordet.


Her kan du finde flere inspirerende rollemodeller: